Известие

Collapse
No announcement yet.

Отзиви за масло СТАТОЙЛ ?!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отзиви за масло СТАТОЙЛ ?!

Купих си те такова масалце днес. 10w40 50 лв 5 литра. Това, че не е предпочитаното за модела проблем ли е ?! Някой има ли отзиви ?
    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 00:42.

maslo

На Волвото си слагам такова (камион) и съм много,ама много доволен,след 30 000 километра почвам да доливам по литър на всеки 5 хиляди и така до 50 000.Което е много добре!За разлика от от Крафт,което още на 15-20 почваше да го полапва по литър на всеки 5.

Имай предвид че е под шапката на кувейтския гигант.

И само за протокола,миналата седмица с колега карахме за Констанца (Румъния) аз гранулат за найлон,а той изгоряло масло за Аджип.Та нека колегите които си мислят че карат с "качествен" Аджип,да се замислят следващия път.
    Мога да ви дам подробна информация,защото останах доста учуден (и разочарован от Аджип) за това какви продукти се връщат обратно в България,под форма на рециклирано масло.Колегата беше достатъчно изчерпателен а тези курсове ги кара от 2004 насам.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

В пъти по добро масло е от голд-а и дори от 20к поне според мен на добра цена си го намерил .. сложихме такова на 1.6 Т.С сякаш му олекна на мотора МНОГО по тих стана , по спокойно работи и т.н. (преди това с 20к се караше 10 000 км!) От масло разлика почти няма но повярвай ми с това се осеща ,че сякаш е 2 нива над селенията нз или специално тоя мотор мн добре го понесе хаха нз на какво се дължи се пак това е едно масло ..
      alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
      Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

точно така и кастрол изкупуват отработени масла .. ама не им пречи да правят еи такива масла http://www.motobul.com/bg/products_castrol.php?id=25 хахахаха Естествено ако не е менте де ,че на българския пазар рядко читаво .. а тия дето го продават по 30 лв литъра няма да ги коментирам

Comment

сложих преди това голд и някак направо го стопи за 10 дни след това за проба налях 15/40 и не го пипа... утре ще сипя това и дано впечатленията ми да са добри... и други хора казаха, че са страшно доволни от него и е доооста над някой от маслата за който чета тук

Comment

Тая тема според мен земете я преместете в платения раздел.
            Да караме с непознати марки !!!!! ВТФФФФФФФ
            Дай да си туря наливно направо
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Марката изобщо не е непозната колега ... прочети тук http://oils.euro07.bg/produkti/statoil.html

на кратко: Statoil е международна компания за нефт и газ, основана през 1972 г.
              • Около 29 500 служители в 40 страни.
              • Най-големият оператор в света във води с дълбочина над 100 метра.
              • Оператор на 39 полета за добив на нефт и газ.
              • Пазарна капитализация на стойност над 500 милиарда норвежки крони (528 милиарда норвежки крони при цена на акция 170 крони).
              • Средно производство на над 1,7 милиона барела нефтен еквивалент дневно.
              • Доказани резерви: над шест милиарда барела нефтен еквивалент.
              • Световен лидер в използването на дълбоководни технологии.
              • Световен лидер в улавяне и съхранение на въглероден диоксид.
              • Един от най-големите доставчици на суров нефт и природен газ в света.
              • Най-големият доставчик на нефтопродукти в Скандинавия.

Comment

Ee,пак се разрази вечният спор за маслата.Според мен ако има такава очевидна разлика между масло купено тук и италианското,както казва колегата,то това ще означава,че просто тукашното е менте,а не че самият производител бута по-лошо масло в България,щото видиш ли искат да си счупим колите.Пък и дори да се окаже,че маслото което караме тука се прави в Румъния,пак си има причина за това.Просто си разполагат заводите така,че да се пести от транспорт.Да кажем,за Източна Европа маслото се прави в Източна Европа и се получава малко-квото масло си произведете,такова ще карате.Аз маслото (сектантското) си го купувам от официалния вносител (Че*ин) и от там пък научих,че въпросната марка бива придобита от Петронас,тъй че вие си правете сметка дали отива към по-ниско качество или опратното.

Comment

Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
                  Марката изобщо не е непозната колега ... прочети тук http://oils.euro07.bg/produkti/statoil.html

на кратко: Statoil е международна компания за нефт и газ, основана през 1972 г.
                  • Около 29 500 служители в 40 страни.
                  • Най-големият оператор в света във води с дълбочина над 100 метра.
                  • Оператор на 39 полета за добив на нефт и газ.
                  • Пазарна капитализация на стойност над 500 милиарда норвежки крони (528 милиарда норвежки крони при цена на акция 170 крони).
                  • Средно производство на над 1,7 милиона барела нефтен еквивалент дневно.
                  • Доказани резерви: над шест милиарда барела нефтен еквивалент.
                  • Световен лидер в използването на дълбоководни технологии.
                  • Световен лидер в улавяне и съхранение на въглероден диоксид.
                  • Един от най-големите доставчици на суров нефт и природен газ в света.
                  • Най-големият доставчик на нефтопродукти в Скандинавия.
                  Марката я има сигурно вече 20 години в бг,още преди да си работил за нея,аз съм слагал такова масло на Лада.Това е масло среден клас - каквото и да се пише и говори
                  Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Да се изкажа и Аз!За маслата във (Че*ин) и Ауто Италия гарантирам ,че са истински внос от Италия!Камионите с тези масла се разтоварват пред очите ми в нашата фирма,както и оригиналните части за Алфа за Ауто Италия!За другите фирми,които продават Селения и Тутела не мога да гарантирам!Авто частите също са абсолютно оригинални!Хайде със здраве!На опаковките на палетата пише "Петронас"!!!!!
                    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 01:10.

Comment

1. Понеже не карам много, сега ми престои смяна на масло и може да се каже че съм с аджип в момента - поне такова бяха първоначалните 5 литра и още 2 за доливане след което сипвах и друго 10-40 за да стигна до километрите за смяна но както и да е
                      2. Vfti също споделя че с това 10-40 легендата му харчи 5л на 10 000 км, което не мисля че е нормално, а и други колеги от форума с 8в мотори, слагали такова масло споделят същото
                      3. Като сипах аджипа след 1000 км ми се прееба датчика за стрелката на маслото.В момента съм на 9500 от смяна и пак се прееба.Може и да чисти някви нагари и затова така да се получава но знам ли чудя се как в италия не им се преебават датчиците
                      4. По сервизите в София постоянно обикалят дилъри на аджип, аз като по-прост човек следвам народната мъдрост която гласи че хубавата стока сама се хвали.Например не съм виждал дистрибутори на мобил или кастрол да речем да обикалят по знайни и незнайни сервизи да си предлагат стоката
                      Та по това съдя че маслото не е добро.Както казах не искам да влизам в спор с вас, карайте с каквото масло ви е на сърце или по джоба и така
                      Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

масло

Аз само да попитам,вие нали не сипвате моторджийско масло в тия двигатели? Щото имаше една друга тема,в която някой хвалеше как сипвал мотоциклетно масло и еда ли не било по-хубаво.Там бая бях изписал,ама умните глави отсякаха че след като можел да държи до 20 000 об/мин,значи за тия двигатели било перфектно.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                          1. Понеже не карам много, сега ми престои смяна на масло и може да се каже че съм с аджип в момента - поне такова бяха първоначалните 5 литра и още 2 за доливане след което сипвах и друго 10-40 за да стигна до километрите за смяна но както и да е
                          2. Vfti също споделя че с това 10-40 легендата му харчи 5л на 10 000 км, което не мисля че е нормално, а и други колеги от форума с 8в мотори, слагали такова масло споделят същото
                          3. Като сипах аджипа след 1000 км ми се прееба датчика за стрелката на маслото.В момента съм на 9500 от смяна и пак се прееба.Може и да чисти някви нагари и затова така да се получава но знам ли чудя се как в италия не им се преебават датчиците
                          4. По сервизите в София постоянно обикалят дилъри на аджип, аз като по-прост човек следвам народната мъдрост която гласи че хубавата стока сама се хвали.Например не съм виждал дистрибутори на мобил или кастрол да речем да обикалят по знайни и незнайни сервизи да си предлагат стоката
                          Та по това съдя че маслото не е добро.Както казах не искам да влизам в спор с вас, карайте с каквото масло ви е на сърце или по джоба и така
                          Ами да споделя и аз за Aджип-а. Карам с 5х40 на почти 8500 км - да е намаляло със 100 мл. Преди Бях с Селения 10х40. На около 10000 км беше намаляло с 500 мл и последните 3 хил. км двигателя беше осезателно по-шумен. Засега с Аджипа шума си е също толкова тих, колкото когато го нялях. Т.е. според мен маслото става.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                          ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Колега,Митак ти какво масло за Алфата си носиш от Италия!Когато мойта 156 я взех от Германия преди 3 години и я закарах на проверка в Алфа Ромео -Кьолн,ми казаха ,че най-доброто масло за тази кола 2.0 2001г. е Кастрол 10В-60 златния едж.Само ,че там е 21 евро литър,а тук е 36лв.,което взимам!

Comment

Аджип в България се внася само от Италия. Толкова камиони и товарителници,чмр-та едно време съм разписал, че просто не ми се спори. Съвсем по между другото маслото вече ще се/СЕ казва Eni и е с нови характеристики.

Тедо. Ти си на първа смяна на маслото. С нетъпрение очаквам отзивите ти от следващата марка масло, което ще използваш. Ааа да и едно масло за да е масово то трябва да го срещнеш на всякъде. Факт Аджип/Ени работи главно със сервизи. Факт--> ако от 100 магазина в Сф. за авточасти в 99 ще има Мобил и Кастрол, а само в 1-2 ще има аджип/Ени.

КОлега очаквам данни за завода, че ми е много интересно

МОята кола и с грес да се кара, ще изхарчи 3кила . Справка за 2011г. - Драг дей, 2 трак дея, над 60 документирани гонки и 18хил км. пробег. Точка.

П.П Ами да и аз съм карал с МОТОРДЖИЙСКО масло 10в60...марка е ясна... И пак ще карам скоро. Маслото си има автомобилен клас SJ , който е заменен от SL от 2002г. Иначе казано, ако някой си е купил 156 2000г. то тогава му е препоръчвано масло с този клас. А пък за старите бабички 155 изобщо няма да коментирам.... Ето линкче за малко образованe--> http://www.api.org/certifications/en...010_120210.pdf
                              Last edited by VFTI; d.m.y г., 10:07.
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Working...
                              X